Krydderier
En helt ny gryde En ny kulstofstålpande skal krydres. Dette betyder at skabe en polymeriseret overflade, der både er non-stick og beskytter mod korrosion. Sådan gør du:
- Vask den nye pande med varmt vand ved brug af en blød svamp og en dråbe opvaskemiddel, fjern laget af bivoks fra begge sider af gryden. Denne voks beskytter panden mod rust under opbevaring.
- Tør gryden grundigt. Vælg en brænder, der matcher størrelsen på gryden.
- Varm panden op på medium varme. Hæld ca. 1 mm olie i gryden og opvarm den, indtil olien begynder at ryge (drej gryden under krydderiprocessen for at sikre, at olien når indersiden).
- Efter ca. tre minutter begynder overfladen af panden at blive mørkere. Efter ca. 10 minutter begynder det at ryge, og indersiden bliver brun (se video).Brun er den rigtige farve til din gryde. Nej, det bliver aldrig sølv igen.
- Lad gryden køle af og tør overskydende olie af med et papirhåndklæde.
- Krydderi kan gøres gentagne gange. Hvis du føler, at den oprindelige krydderi var utilstrækkelig, kan du gentage processen.
- Ved hver brug bliver gryden mørkere. Kort sagt, jo mere brugt og mørkere den er, jo bedre er egenskaberne af din kulstofstålpande.