Kokkeknive

101 items total
Kokkekniv VG10 20,5 cm, med læderetui, Forged
927 kr
FORGEDSDV305584
Kokkekniv LUXURY 20 cm, gaveæske, oliventræskaft, Laguiole LAGSDV-301289
211006 kucharsky nuz alpha bricole di venezia 21 cm hneda gude GUDEV80521
Kokkekniv PROFESSIONAL "S", 20 cm, Zwilling
836 kr
ZW31021201
Kokkekniv CLASSIC IKON 20 cm, Wüsthof
1 232 kr
WU459620
Kokkekniv FOUR STAR 20 cm, Zwilling
775 kr
ZW31071201
Kokkekniv KATAI 20,5 cm, Forged
1 064 kr
FORGEDSDV620599
Kokkekniv OLIVE 20,5 cm, skaft af oliventræ, Forged FORGEDSDV305225
215813 kucharsky nuz all star 20 cm cerne logo zwilling
802 kr –47 %
418 kr
ZW1020443
Kokkekniv SEBRA 20,5 cm, Forged
579 kr
FORGEDSDV623378
Kokkekniv BRUTE 20,5 cm, Forged
579 kr
FORGEDSDV304105
Kokkekniv PINK SPIRIT 21 cm, lyserød, F.DICK
817 kr
FDCK817472179
Kokkekniv PERFORMER 20 cm, Wüsthof
2 234 kr
WU1061200120
Kokkekniv CLASSIC COLOUR 16 cm, pink himalayasalt, Wüsthof WU1061700416
Kokkekniv FOUR STAR 16 cm, Zwilling
681 kr
ZW31071161
Kokkekniv CLASSIC LINE 20 cm, WMF
349 kr
WM1874666030
Kokkekniv INTENSE 20,5 cm, Forged
579 kr
FORGEDSDV304495
210931 7 d805 21 white
1 467 kr
GUDED80521
Japansk kokkekniv GYUTO OKAMI 19 cm, Dellinger
718 kr
DNGRSXLKHAUS8B
Kinesisk kokkekniv PRO 18 cm, Zwilling
1 250 kr
ZW38419181
217814 kucharsky nuz kanetsugu shiun 20 cm hneda dellinger
Ny inspiration
1 219 kr
DNGR6501
Kokkekniv RED SPIRIT 21 cm, F.Dick
817 kr
FDCK8174721
Kokkekniv AJAX 1905, 22 cm, F.Dick
1 115 kr
FDCK8192222
Up
More products

Kokkeknive - en kniv ethvert køkken har brug for

Hvad er en kokkekniv?

En kokkekniv er en meget alsidig køkkenkniv, der bruges til mange kulinariske opgaver (til at skære kød, snitte og strimle grøntsager) og en af de tre knive, der bør være i ethvert køkken og ved hånden for enhver kok (tjek vores komplette guide om køkkenknive for at se de to andre knive, du helt sikkert bør investere i).

Kokkekniven har et bredt blad, der buer opad for at danne en spids. Bladlængden er normalt 18-24 cm.

Hvad er forskellen på en kokkekniv og en Santoku-kniv?

Både hjemmekokke og professionelle kokke bruger Santoku- og kokkeknive til mange forskellige skæreopgaver. Hvad er de grundlæggende forskelle mellem disse to typer knive? Kokkeknive har længere blade, og deres blad er dobbelt affaset i modsætning til Santoku-knive, som normalt er enkelt affasede. Formen på en kokkeknivs blad gør, at du vipper bladet fremad, og med en Santoku-kniv skærer du med et enkelt nedadgående snit.

Hvad bruges en kokkekniv til?

Det buede blad på en kokkekniv giver mulighed for en 'gyngende' skæremetode, som sammen med et bredt blad gør kokkekniven til det perfekte værktøj til:

  • hakker og snitter mange grøntsager på én gang
  • opskæring, udskæring og adskillelse af kød
  • skæring af ost
  • snitte, hakke eller skære frugt og nødder i tern

På Kulina finder du kvalitetskokkeknive fra pålidelige mærker, der kan holde til at blive brugt. Tjek knivene fra Wusthof, Zwilling eller WMF. Du kan også se vores bedst sælgende kokkeknive her.

Hvordan sliber man en kokkekniv?

Hvis du bruger din kokkekniv dagligt, bør du slibe den ret ofte - mindst hver anden uge med en knivsliber. Den bedste måde at slibe din kokkekniv på er med en hvæssesten, hvor du sliber den 15-20 grader på begge sider eller med en stålstang. Du kan også tage din kniv med til en specialist.

Hvordan passer man på sin Santoku-kniv?

Kvalitetskokkeknive er noget af en investering, så hvis du vil have, at din kniv skal holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar dine knive separat, så klingerne ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt