Dampgryder indsats

7 items total
Grydegryde VITALIS 28 cm, WMF
1 542 kr –21 %
1 203 kr
WM1743016040
Dampgryde MINI 16 cm, WMF
Dampgryde MINI 16 cm, WMF
På lager (>5 pcs)
458 kr
WM0716836040
Aspargesgryde EDO 4 l, Alessi
1 014 kr –5 %
963 kr
ALPU309
Dampgryde ORIGINAL-PROFI COLLECTION 28 cm, Fissler
1 241 kr
FS84788280000
Dampkoger CONVENIENT SERIES DELUXE VC502D10 9 l, hvid, Tefal TEF7211004777
Dampkoger CONVENIENT SERIES VC145130 6 l, hvid, Tefal
583 kr –12 %
TEF7211002933

Dampkogere - en sund og praktisk måde at lave mad på

Hvad er fordelene ved at dampe mad?

En dampkoger, også kendt som en maddamper, er et lille køkkenapparat, der bruger dampvarme til at koge eller tilberede en række forskellige fødevarer ved at holde maden i en lukket beholder for at forhindre damp i at slippe ud.

Dampning er en hurtig, nem, fedtfattig og kalorielet tilberedningsmetode, der bevarer næringsstofferne i maden og bruges til at tilberede en række forskellige fødevarer. En af de velkendte fordele ved dampning er, at det er en næringsrig madlavningsteknik, der bevarer vitaminer og mineraler samt andre næringsstoffer i maden. Det er en fedtfattig og kalorielet tilberedningsmetode, da der ikke bruges olie eller fedt. Sammenlignet med kogning eller stegning er dampning også en hurtig og nem tilberedningsmetode. Det giver dig en hands-off madlavningsteknik, så du kan deltage i andre aktiviteter, mens dit måltid tilberedes.

Da disse komfurer ikke tilfører ekstra smag til måltidet, fremhæver de den naturlige smag i fødevarer som f.eks. grøntsager.

På Kulina finder du også dampgryder og indsatser.

Hvilke fødevarer kan jeg tilberede med en dampkoger?

Grøntsager, kød, fisk og skaldyr og stivelse som dampede boller er de retter, der oftest dampkoges. I stedet for hårde fødevarer som bøf er møre proteiner som magre fiskefileter og kyllingebryst uden ben og skind bedre til at dampe.

Nogle frugter, som ferskner og pærer, er også ideelle til dampkogning, uanset om du vil lave en kogt frugtkompot eller hjemmelavet babymad.

Hvordan rengør og afkalker man en dampkoger?

Da madlavningen med en dampkoger ikke indeholder olier eller saucer, er det meget nemt at gøre den ren. Alle aftagelige dampskåle, bakker og låg, undtagen bambusdampskåle, kan rengøres i hånden eller i opvaskemaskinen i overensstemmelse med producentens anvisninger. Sørg for, at damperen er slukket og kølig at røre ved, før du rengør den.

Mineralkoncentrationen i vandet gør, at nogle af damperens komponenter af og til begynder at se grumsede ud, og de kan ikke fjernes ved rutinemæssig rengøring. For at afkalke en damper skal du fylde den med hvid eddike i stedet for vand og skylle grundigt.

Der er flere andre elektriske apparater tilgængelige på Kulina, herunder frituregryder, riskogere, vakuumkokere osv. Tjek dem ud!