Skæreknive

40 items total
210952 nuz na zeleninu alpha oak 9 cm hneda gude solingen
687 kr
GUDEE70109
Tomatkniv 11 cm, blå, Victorinox
56 kr
VN67832
Grøntsagskniv GRAND GOURMET PC, WMF
542 kr
WM1889466032
Tomatkniv 11 cm, sort, Victorinox
56 kr
VN67833
Tomatkniv 11 cm, grøn, Victorinox
56 kr
VN67836L114
Grøntsagskniv URBAN FARMER 8 cm, træskaft, Wüsthof WU1025247808
Grøntsagskniv PERFORMER 9 cm, Wüsthof
1 407 kr
WU1061200409
Grøntsagskniv 10 cm, rød, Victorinox
56 kr
VN67701
Grøntsagskniv KINEO 9 cm, WMF
307 kr
WM1896236032
Tomatkniv 11 cm, gul, Victorinox
56 kr
VN67836L118
Tomatkniv 11 cm, appelsin, Victorinox
56 kr
VN67836L119
Grøntsagskniv GOURMET 10 cm, Wüsthof
206 kr
WU4060
skrællekniv DARKNITRO 12 cm, brun, F.DICK
1 210 kr
FDCK81147122
Grøntsagskniv 10 cm, gul, Victorinox
56 kr
VN67706L118
Tomatkniv 10 cm, rød, Victorinox
56 kr
VN67831
Grøntsagskniv TWIN 7 cm, Zwilling
92 kr
ZW38041070
Grøntsagskniv 10 cm, grøn, Victorinox
56 kr
VN67706L114
Grøntsagskniv CLASSIC LINE, WMF
216 kr
WM1874516030
Grøntsagskniv CLASSIC COLOUR 9 cm, purpur mix, Wüsthof WU1061702209
Grøntsagskniv TWIN GRIP XS 7 cm, Zwilling
87 kr
ZW38601070
Grøntsagskniv 10 cm, lyserød, Victorinox
56 kr
VN67706L115
Grøntsagskniv CLASSIC COLOUR 9 cm, smagfuld sumak, Wüsthof WU1061702509
210991 nuz na zeleninu synchros 14 cm hneda gude solingen
1 795 kr
GUDES80514
Up
More products

Parringskniv - dit bedste værktøj til frugt og grønt

Hvad er en skrællekniv?

En skrællekniv er en lille, alsidig kniv med et skarpt blad og en spids spids. Det er et must-have i ethvert køkken og har mange anvendelsesmuligheder. Skæreknivens navn kommer af det, den gør - skærer/skræller de yderste lag af frugt eller grøntsager.

Hvad kan jeg bruge en skrællekniv til?

Skæreknive er meget alsidige grøntsagsknive, som kan være nyttige til en række kulinariske opgaver som f.eks:

  • skrælning af frugt og grøntsager, udtagning af jordbær
  • skrælle og skære tomater (tomatknive)
  • udkerning: Fjernelse af kerner eller andre hårde, kødfulde, uønskede ting fra frugter. Selv om der findes specifikke instrumenter til udkerning, er det nemt at bruge vores skrællekniv til det.
  • skære et snit eller andre mønstre i overfladen af brød- og wienerdej før bagning for at forhindre, at den revner
  • hakke og skære i tern: Det er lettere at skære mindre dele som skalotteløg eller hvidløg med en lille urtekniv.
  • trimning: Skæreknivens fingerfærdighed er ideel til opgaver som at trimme blade og stilke fra gulerødder eller selleri og fjerne fedt, ekstra knogler eller sener fra kylling eller skaldyr
  • udtagning af rejer

For bedre tilberedning af frugt og grøntsager kan du også tjekke vores grøntsagsrivejern samt mandolinjern og skrællere.

Hvordan vælger jeg den bedste skrællekniv?

Når du skal købe en urtekniv til dit køkken, bør du holde øje med følgende:

  • behagelig bladlængde: Hvis du har en lille hånd, foretrækker du en mindre klinge for at kunne håndtere den godt. De fleste skrælleknive er mellem 8 cm og 16 cm lange.
  • god skarphed på bladet: Det er afgørende at overveje bladets skarphed og lette vedligeholdelse, når man vælger de bedste skrælleknive. Du bør også slibe kniven regelmæssigt.
  • behageligt greb: En skrællekniv bruges til præcise kulinariske opgaver, så for at få den bedste kontrol skal du sørge for, at den ligger godt i hånden.

På Kulina tilbyder vi de bedste skrælleknive, grøntsagsknive og tomatknive fra anerkendte producenter som Eva Solo, Victorinox og Wüsthof, i forskellige størrelser og materialer.

Hvordan passer man på sin skrællekniv?

Køkkenknive er noget af en investering, så hvis du vil have din urtekniv til at holde længe, skal du sørge for at følge disse enkle regler for rengøring og opbevaring af dine knive:

  • knive tåler ofte opvaskemaskine, men vi anbefaler, at du rengør din kniv i hånden, da opvaskemidler kan beskadige overfladen på et stålblad
  • hvis en kniv har et træskaft, må den ikke komme i opvaskemaskinen
  • for at forhindre, at træhåndtag bliver tørre, skal du jævnligt smøre dem med linolie eller bivoks
  • opbevar din kniv separat, så knivene ikke bliver sløve. Brug en knivblok eller et etui til knive
  • slib din kniv regelmæssigt