Knivslibere

45 items total
Slibestål DARKNITRO 30 cm, brun, F.DICK
1 450 kr
FDCK71103302
Slibesten #5000, Miyabi
Slibesten #5000, Miyabi
På lager (>5 pcs)
2 019 kr
MB34536005
Honestang OLIVE 26 cm, håndtag af oliventræ, Forged FORGEDSDV305379
Honestang 26 cm, diamant, Zwilling
600 kr
ZW32520261
210457 brusny kamen 1000 3000 risam dellinger
249 kr
DNGR6971496038317
Honestang 26 cm, Wüsthof
Honestang 26 cm, Wüsthof
På lager (>5 pcs)
290 kr
WU4473
Knivsliber til japanske knive, Miyabi
715 kr
MB34536007
Knivsliber GOURMET, WMF
Knivsliber GOURMET, WMF
På lager (>5 pcs)
302 kr
WM1876516030
Honestang 31,5 cm, forkromet, Zwilling
626 kr
ZW32542310
Slibesten #1000, Miyabi
Slibesten #1000, Miyabi
På lager (1 pcs)
979 kr
MB34536002
Knivsliber V-EDGE, Zwilling
Knivsliber V-EDGE, Zwilling
På lager (>5 pcs)
614 kr
ZW32605000
Honestang 23 cm, keramisk, Zwilling
478 kr
ZW32513231
Honestang INTENSE 26 cm, Forged
609 kr
FORGEDSDV304617
Slibesten 2000/5000, Dellinger
268 kr
DNGRRIRW252
210484 brusny kamen 1000 6000 risam dellinger
313 kr
DNGR6971496038270
Slibesten, sammenligningsblok 180 RISAM, diamant, Dellinger DNGR8595705400191
Slibestål GRAND GOURMET 23 cm, WMF
679 kr
WM1889646030
Slibesten TWIN 1000/250, Zwilling
746 kr
ZW32505100
Knivsliber, sort, Victorinox
278 kr
VN787213
Slibesten 240/1000 RISAM, stor, Dellinger
249 kr
DNGR6971496038485
Honestang 23 cm, med riller, forkromet stål, Zwilling ZW32576231
Honestang SEBRA 26 cm, stål, Forged
609 kr
FORGEDSDV623613
Slibesten, blok til sammenligning 180 RISAM, keramik, Dellinger DNGR6971496038652
Knivsliber GOURMET, WMF
Knivsliber GOURMET, WMF
På lager (>5 pcs)
185 kr
WM1880276270
Up
More products

Knivslibere - et must have i ethvert køkken

Har jeg brug for en knivsliber?

Knivslibere er et absolut must, hvis du investerer i kvalitetskøkkenknive, og hvis du forventer deres overlegne ydeevne. Selv den bedste kniv vil ikke være effektiv, hvis du ikke sliber den regelmæssigt, og regelmæssig slibning af dine knive er en af de grundlæggende regler for vedligeholdelse af dem. Du kan selvfølgelig tage dine knive med til en specialist, men hvis du laver meget mad, og hvis du bruger din kokkekniv, Santoku-kniv eller brødkniv hver dag, bør du slibe dine knive selv hver anden uge, hvilket gør et køb af din egen knivsliber til et fornuftigt valg.

Hvad er de forskellige typer af knivslibere?

Der findes forskellige slags knivslibere, og du kan finde dem på Kulina (tjek vores bedst sælgende knivslibere her, før du beslutter dig). Valget afhænger af, hvilken type kniv du har, knivens facon (formen på knivsæggen) og den måde, du vil gribe slibeprocessen an på (manuel eller elektrisk). De vigtigste typer af knivslibere er:

  • slibesten (mange fagfolk mener, at slibesten er den bedste måde at slibe dine knive på, fordi du kan slibe dine knive i alle vinkler),
  • elektriske slibemaskiner,
  • håndholdte slibere,
  • slibe-/honingsstål, der bruges til honing af et knivblad, mindre slibning. De er lavet af stål, af keramik eller har en diamantbelægning.
  • savtakkede knivslibere dedikeret til knive med savtakkede blade

Hvordan sliber man en kniv med en hvæssesten?

Mange mener, at slibning af knive med hvæssesten giver en skarpere knivsæg end andre metoder. Hvis du beslutter dig for at købe en slibesten, er det vigtigt først at læse producentens anvisninger, men den generelle proces er som følger:

  • nedsænk og læg din slibesten i blød i vand
  • vip kniven i den rigtige vinkel på den grove side
  • kør kniven op og ned ad stenen i jævne bevægelser, og sørg for at dække hele bladet og begge sider (hvis kniven er dobbelt affaset)
  • vend stenen til den anden side, og gentag processen
  • vask og tør din kniv, når du er færdig

Hvordan sliber man en kniv med en slibestav?

Hvis du vil bruge en stålstang, skal du følge følgende regler, men tjek altid producentens anvisninger først:

  • hold knivens håndtag i din dominerende hånd og stangen i den anden, begge pegende lodret
  • placer knivens hæl mod stålet ca. 2 cm fra toppen af stålet, så der dannes en V-form (ca. i en vinkel på 15 - 20 grader)
  • træk kniven ned langs stålet mod bladets spids 5-10 gange (sørg for, at det kun er kanten, der rører stålet - ikke siden, og bevæg kniven, ikke stålet)
  • rør ved stangen med et medium tryk, og forsøg at opretholde den rette vinkel
  • gentag det samme med den anden side af bladet (hvis kniven er dobbelt affaset)