Knivslibere

49 items total
Honestang OLIVE 26 cm, håndtag af oliventræ, Forged FORGEDSDV305379
Knivsliber V-EDGE, Zwilling
752 kr –15 %
Knivsliber V-EDGE, Zwilling
På lager (>5 pcs)
632 kr
ZW32605000
Slibestål DARKNITRO 30 cm, brun, F.DICK
Ny inspiration
1 524 kr
FDCK71103302
Slibesten 3000/8000, Zwilling
1 242 kr
ZW32505300
Knivsliber GOURMET, WMF
Knivsliber GOURMET, WMF
På lager (>5 pcs)
281 kr
WM1880276270
Slibesten 2000/5000, Dellinger
268 kr
DNGRRIRW252
Honestang 23 cm, keramisk, Zwilling
556 kr
ZW32513231
Slibesten #5000, Miyabi
Slibesten #5000, Miyabi
På lager (4 pcs)
2 019 kr
MB34536005
Knivsliber TWINSHARP SELECT, Zwilling
434 kr
ZW32601000
Honestang 26 cm, diamant, Zwilling
671 kr –27 %
486 kr
ZW32520261
Slibestål GRAND GOURMET 23 cm, WMF
679 kr –14 %
579 kr
WM1889646030
Slibesten TWIN 1000/250, Zwilling
986 kr
ZW32505100
Knivsliber GOURMET, WMF
302 kr –11 %
Knivsliber GOURMET, WMF
På lager (>5 pcs)
268 kr
WM1876516030
210457 brusny kamen 1000 3000 risam dellinger
249 kr
DNGR6971496038317
Honestang SEBRA 26 cm, stål, Forged
603 kr
FORGEDSDV623613
Diamantslibestål KATAI 26 cm, Forged
940 kr
FORGEDSDV625426
Honestang 23 cm, med riller, forkromet stål, Zwilling ZW32576231
Knivsliber, grå, Victorinox
259 kr –7 %
Knivsliber, grå, Victorinox
På lager (>5 pcs)
240 kr
VN78715
Honestang INTENSE 26 cm, Forged
603 kr
FORGEDSDV304617
Stativ til slibesten, træ, Miyabi
712 kr
MB34536000
Honestang 23 cm, WMF
565 kr –19 %
Honestang 23 cm, WMF
På lager (>5 pcs)
454 kr
WM1880226030
210595 brousek na noze no 3 oxid hlinity yaxell
559 kr –8 %
511 kr
YAX37222
210481 brusny kamen 1000 3000 risam velky dellinger
281 kr
DNGR6971496038461
210454 drzak brusneho kamene risam nastavitelny dellinger
342 kr
DNGR6971496038263
Up
More products

Knivslibere - et must have i ethvert køkken

Har jeg brug for en knivsliber?

Knivslibere er et absolut must, hvis du investerer i kvalitetskøkkenknive, og hvis du forventer deres overlegne ydeevne. Selv den bedste kniv vil ikke være effektiv, hvis du ikke sliber den regelmæssigt, og regelmæssig slibning af dine knive er en af de grundlæggende regler for vedligeholdelse af dem. Du kan selvfølgelig tage dine knive med til en specialist, men hvis du laver meget mad, og hvis du bruger din kokkekniv, Santoku-kniv eller brødkniv hver dag, bør du slibe dine knive selv hver anden uge, hvilket gør et køb af din egen knivsliber til et fornuftigt valg.

Hvad er de forskellige typer af knivslibere?

Der findes forskellige slags knivslibere, og du kan finde dem på Kulina (tjek vores bedst sælgende knivslibere her, før du beslutter dig). Valget afhænger af, hvilken type kniv du har, knivens facon (formen på knivsæggen) og den måde, du vil gribe slibeprocessen an på (manuel eller elektrisk). De vigtigste typer af knivslibere er:

  • slibesten (mange fagfolk mener, at slibesten er den bedste måde at slibe dine knive på, fordi du kan slibe dine knive i alle vinkler),
  • elektriske slibemaskiner,
  • håndholdte slibere,
  • slibe-/honingsstål, der bruges til honing af et knivblad, mindre slibning. De er lavet af stål, af keramik eller har en diamantbelægning.
  • savtakkede knivslibere dedikeret til knive med savtakkede blade

Hvordan sliber man en kniv med en hvæssesten?

Mange mener, at slibning af knive med hvæssesten giver en skarpere knivsæg end andre metoder. Hvis du beslutter dig for at købe en slibesten, er det vigtigt først at læse producentens anvisninger, men den generelle proces er som følger:

  • nedsænk og læg din slibesten i blød i vand
  • vip kniven i den rigtige vinkel på den grove side
  • kør kniven op og ned ad stenen i jævne bevægelser, og sørg for at dække hele bladet og begge sider (hvis kniven er dobbelt affaset)
  • vend stenen til den anden side, og gentag processen
  • vask og tør din kniv, når du er færdig

Hvordan sliber man en kniv med en slibestav?

Hvis du vil bruge en stålstang, skal du følge følgende regler, men tjek altid producentens anvisninger først:

  • hold knivens håndtag i din dominerende hånd og stangen i den anden, begge pegende lodret
  • placer knivens hæl mod stålet ca. 2 cm fra toppen af stålet, så der dannes en V-form (ca. i en vinkel på 15 - 20 grader)
  • træk kniven ned langs stålet mod bladets spids 5-10 gange (sørg for, at det kun er kanten, der rører stålet - ikke siden, og bevæg kniven, ikke stålet)
  • rør ved stangen med et medium tryk, og forsøg at opretholde den rette vinkel
  • gentag det samme med den anden side af bladet (hvis kniven er dobbelt affaset)