Stempelkander

12 items total

Fransk presse - laver kaffe med maksimal smag med minimal indsats

Hvad er en fransk presse, og hvordan fungerer den?

Den franske presse, også kaldet pressekande eller stempelkande, er en simpel kaffemaskine, der bruger en cylindrisk glas- eller plastkaraffel og et stålstempel med et fintmasket filter.

For at lave kaffe med en fransk presse skal du komme groft kaffegrums i karaflen, hælde varmt vand over det og lade blandingen trække et stykke tid. Derefter adskilles kaffe og kaffegrums, og kaffegrumset skubbes ned i bunden af karaflen ved hjælp af et gradvist nedadgående dyk.

Slutresultatet er en kaffe med en rig smagsprofil, der er fyldig og cremet. Da den ikke er filtreret, har ufiltreret kaffe et højere indhold af olie og bundfald end kaffe lavet med andre bryggeteknikker, hvilket kan give den en lidt grynet konsistens.

På Kulina har vi de fineste stempelkander fra anerkendte producenter som Leopold Viena, WMFog Stelton.

Hvor længe brygger jeg kaffe i en fransk presse?

Opvarmning af vand og grov formaling af kaffebønner er de første trin i at lave kaffe i en fransk presse. Hæld det varme vand over kaffegrumset i den franske presse, og sørg for at dække det helt.

Rør rundt i blandingen, og lad den trække i fire til fem minutter. Hæld den nybryggede kaffe i dit foretrukne krus, efter at du forsigtigt har trykket stemplet ned for at skille kaffen fra malingen.

Hvad er forskellen på kaffe brygget på en French press-kaffemaskine og en espressomaskine?

De største forskelle mellem kaffe brygget på en stempelkande og en espressomaskine er:

  • Bryggemetode: En fransk presse er en type nedsænkningsbrygger, hvor kaffegrums trækkes i varmt vand i et par minutter, før det presses og adskilles fra den bryggede kaffe. En espressomaskine bruger tryk til at udvinde kaffe fra fintmalede bønner.

  • Kværnstørrelse: Kaffe brygget i en fransk presse kræver en grov formaling, mens espresso kræver en meget fin formaling. Den finere formaling gør det muligt for vandet at passere hurtigt gennem kaffegrumset og skabe en stærk og koncentreret kop kaffe.

  • Kaffens styrke: Espresso er et koncentreret skud kaffe med et højt indhold af koffein og en stærk smag. Kaffe brygget i en fransk presse er mindre koncentreret og har en mildere smag.

  • Crema: Espresso har et lag crema, som er et cremet, karamelfarvet skum på toppen af shottet. Fransk pressekaffe har ikke et crema-lag.

  • Udstyr: Kaffemaskiner til fransk presning er enkle og billige, mens espressomaskiner typisk er dyrere og kræver flere færdigheder at betjene.

Hvis du er på udkig efter flere måder at brygge kaffe på, så tjek vores udvalg af drypkaffemaskiner, slow drip-kaffemaskiner og espressokander til komfuret.