Stålpanden har en fremragende varmeledning, er robust, og regelmæssig brug forbedrer dens egenskaber og gør den næsten udødelig. Stålpander i topkvalitet leveres til vores marked af virksomheder som De Køber
- Hvad med den nye stålpande?
Brænd stålpanden før første brug. Du skal bruge spiselig madolie, hæld cirka en centimeters lag på panden og varm op. Når olien begynder at ryge, skal du dreje panden rundt, så den steger overalt. Tør til sidst panden af med et stykke køkkenrulle.
Salt vil gøre dig den samme tjeneste. Kom et kilo eller to salt i gryden, afhængigt af grydens størrelse. Tænd for høj varme, og lad det varme i en halv time, saltet skal ryge. Hæld til sidst saltet ud og tør det af med en klud. - Regelmæssig vedligeholdelse af stålpanden
Stål er relativt nemt at vedligeholde. En simpel svamp og opvaskemiddel er alt, hvad du behøver. Undgå helt klart slibende sand, stålklude og især opvaskemaskinen. Lad aldrig panden blive våd, da den kan korrodere. Brænd brændemærker af med olie, som nemt fjerner dem. - For at få stålpanden til at holde i lang tid
Stål er bestemt ikke venner med vand, så lad aldrig panden tørre efter vask. Hold den altid helt tør og ren. Vedligehold overfladen med spiseolie, og du kan fyre op i den igen fra tid til anden. Stålet bliver mørkere ved regelmæssig brug, men det er ikke en dårlig ting. Tværtimod er det et tegn på en velbrugt pande. Læsmere om stålpander.